Internetről működtethető távkapcsolóAz itt ismertetett készülék lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról, ahol van internet szolgáltatás, egyszerű böngésző segítségével ki-be kapcsoljunk egy akár több száz kilométerre levő távoli berendezést. A távkapcsoló természetesen bármilyen okos telefonról is működtethető. Illetéktelen behatolóktól 7 számjegyű beléptető kódja védi.

Felhasználható például a garázsajtó telefonnal történő nyitására, a saját otthoni számítógép bekapcsolására, ha távoli asztalként azonnal hozzá kéne férnünk, de nincs senki otthon. Újra lehet indítani a rádiós átjátszó állomást vagy a lefagyott gatewayt. Távolról lehet beengedni a takarítónőt, akinek nem adtuk le a kulcsot vagy éppen a riasztót leállítani, amiről elfeledkeztünk. Lehet a különlegesen forrónak ígérkező nyári napon a csirkefarm szellőzését korábban indítani, mint az automata szellőztető tenné vagy épp ellenkezőleg, hazaindulás előtt bekapcsolni az eddig takarékon járatott fűtést.

A gazdag fantáziájú barkácsoló vagy szakember számos egyéni alkalmazást találhat, hiszen egyedülálló, eddig nem létezett lehetőséget kap a kezébe. Működtetéséhez számítógép nem szükséges, csak internet csatlakozás. Még a fix IP cím sem követelmény, hiszen a kis házi routerek is képesek a dinamikus dns-szerverekkel együtt működni, mindössze annyi a teendő, hogy a távkapcsoló lokális IP címén a standard http portra kell irányítani a bejövő http kérést.

   

A bedobozolt készülék:

Jobbra látható az ethernet csatlakozó, illetve a tápfeszültség csatlakozója. A 32 pólusú, elöl levő csatlakozó tartalmazza a kapcsolt kimeneteket.

   

A csatlakozó bekötése (szemből nézve):

    Nagyobb méretben a csatlakozó bal oldala:

     

 


A böngészőben látható kép, mikor a készülék ki van kapcsolva:


   


A böngészőben látható kép, mikor a készülék be van kapcsolva:

   

  Műszaki adatok:

 
 • Statikus, de átprogramozható IP cím - - - - - - >A programozás menete: letölthető pdf, kb. 35 kB

 • Bármilyen IP címe lehet a teljes IPv4 tartományból

 • Programozható: egy közönséges telefonkészülékkel az IP címe is, beléptető kódja is

 • Tápfeszültség: külső dugasztáp, 8..10V AC vagy 12...15V DC

 • Kimenet: 2 db földfüggetlen morse érintkező

 • Terhelhetőség érintkezőnként: AC:60V DC:12V 500mA

 • Biztosíték: 140 mA beépített, öngyógyuló

 • Működési hőmérséklettartomány: +10...+40 celsius fok

 • Méret (csatlakozók nélkül): 95 x 48 x 38 mm

 • Súly: kb. 100 gramm


További info: +36 20 3835293

Referenciák: Egy szokatlan alkalmazás